Hacienda Lopez de Haro crianza

109 kr/st (6 flaskor 654kr / 12 flaskor 1308kr) Frakt tillkommer

Hacienda Lopez de Haro Crianza är en runt, trevligt och uttrycksfullt Riojavin. Utsökt till nötkött, Carpaccio med citron, kanin med Boletus, grillat, lagrad ost. Vinet har fått 91 poäng av Parker.

Den amerikanske vingurun Robert Parker har sagt följande om vinet ”det här är ett utmärkt vin fyllt av personlighet och väl avvägd, ansvarsfull vinframställning”.

Färg: Intensivt granatröd
Doft: Bra intensitet. Mörka inlagda körsbär, peppar, viol, rostade toner
Smak: Smaken är mjuk och elegant. Det har en perfekt balans mellan frukt och lagring på fat. Frukten är framträdande i harmoni med en perfekt syrlighet och tanniner från druvorna. Mycket behagligt.
Typ av vin: Crianza rött vin
Druva: Tempranillo, Mazuelo, Graciano
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Bodega Classica
Region: Rioja
Lagringstid: Lagrat 18 månader på fat (50% fransk ek, 50% amerikansk ek)
Lagringspotential: ca 4-5 år

Utmärkelser

91 poäng av Robert Parker

etiketter *

etikett

Du är inte inloggad.
och designa eller välj en etikett för att kunna köpa denna produkt

Om bodegan

När du närmar dig Bodega Classica i San Vicente de la Sonsierra från den närliggande staden Briones, tjänar floden Ebro som en inkörsport till ett område som i årtionden har betraktats som hjärtat av Riojas vinproduktion: la Sonsierra.

Efter att ha korsat floden, uppenbarar sig San Vicente med sitt rika historiska och konstnärliga arv och på vänster sida, på en kulle ligger Bodega Classica i perfekt harmoni med byns karaktär.

Bodega Classica har konstruerats och byggts strategiskt på toppen av en kulle så man kan dra nytta av en naturlig klimatkontroll. Merparten av bodegan ligger under jord, och tankarna har valts i olika storlekar för att framställa vin från olika markområden. Bodegan har cirka 5.000 fat i lager, främst fransk ek.

lopez6lopez7

lopez9lopez8

4.00 av 5

1 recension för Hacienda Lopez de Haro crianza

  1. 4 av 5

    :

    Bra och klassisk Rioja. Parker vet vad han gör!

Add Review

Skriv en recension